Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2010 14:59 - Грижа за красиви нокти
Автор: adyto Категория: Забавление   
Прочетен: 998 Коментари: 0 Гласове:
0



Ноктите са важна и значима част от ръцете. За да изглеждат ръцете перфектно трябва и грижата за тях да бъде на ниво. Както знаем съществуват огромно количество професионални средства за грижа за ноктите. За да не се объркаме в това разнообразие, ще ги разделим по групи.

1. Основи и покрития
Преди да се нанесе лакът, е необходимо да се постави основа, която да подхрани ноктите. Предварителната основа освен подхранването изпълнява и други функции.
Предотвратява деленето, чупенето, рушенето, пожълтяването на ноктите с помощта на витамините Е, А и калция. Прави повърхността им гладка и равна. Максимално увеличава сцеплението на лака с повърхността на нокътя, действа като магнит и продължава устойчивостта на маникюра. Освен основите, съществуват и специални бързосъхнещи връхни покрития, които ускоряват изсъхването на лака, създават водоустойчиво покритие, защитават лака от изтриване, предпазват от изсветляване на цвета.

2.  Възстановяващи средства
Ноктите при всеки човек имат индивидуална структура. При някои са тънки, меки и чупливи, при други обратното, не се делят, но не им достигат витамини и затова имат бели петна. Не бива да се отчайвате или притеснявате. Съвременната козметика помага да намерите начин за решение на вашите проблеми. Различните глеове за укрепване с витамини и калции, възстановяващите и заздравяващи средства, кремове позволяват да направите ноктите гладки и твърди, укрепват края им и защитават от делене и чупене.
Трябва само вярно да определите своя проблем и да подберете правилния начина за грижа и ще получите здрави и красиви нокти.

3. Ускоряване растежа на ноктите
Коя жена не би искала да има красиви дълги нокти? И то естествени, а не изкуствено удължени в салон за красота. Сега това вече е възможно. Например, съществуват специални водоактивни комплекси, които подобряват циркулацията на кръв в основата на нокътя, възстановяват минералния и воден баланс, което подпомага по-бързия растеж на здрави и силни нокти. Също така съществуват и средства за корекция на възрастовите изменения на ноктите и премахването на негативните въздействия. Обогатеният с витамини, протеини и розово масло състав помагат за овлажняването на ноктите и им придава сила, като създава защита срещу делене, чупене и рушене. Премахват се и жълтите петна, и се изглажда повърхността на нокътя, като ефективно неутрализира вредното въздействие на битовата химия и околната среда.

4. Средства за грижа кутикулата
Трябва да помните, че загрубялата кожа около ноктите е необходимо да се отстранява със специални инструменти и само след поставянето на специални средства за омекотяване на кутикулата. При никакви обстоятелства не изрязвайте с ножици или нокторезачка! Защото това ще доведе не само до неприятен външен вид, но е и много опасно за здравето, тъй като могат да се получат инфекции. Средствата за грижа за кутикулата също са много разнообразни. Съществуват антисептични кремове за раздразнена, повредена кутикула и в ролята на първа помощ при ранички, разрези и цепнатини.

Такива средства активно хидратират кожата на кутикулата, възстановяват еластичността й – тя става по-мека и устойчива към появяването на разкъсвания и ранички. Още една разновидност на поддържането се явява крем или гел за отделяне на загрубелите кожички. Той не просто внимателно и леко ги отделя, а също така ги омекотява, овлажнява и предпазва от изсушаване в процеса на растеж на ноктите. Освен отстраняването на кожичките е необходимо подхранване и интензивна грижа. Масла за сухи, раздразнени кутикули помагат да се заздравят, да се възвърне еластичността им и да се предотврати появата на раздразнения и болезнени ранички.

5. Течности за сваляне на лак
Ако си представим, че средно за година една жена поставя и сваля лака си около 200 пъти, то може да се предположи каква вреда нанася на ноктите, ако заедно с това не полага комплексна грижа за тях. Изборът на лакочистител е също много важен момент в грижата за ноктите. Необходимо е да го подбирате според типа на ноктите, защото за меки и слаби нокти е необходим такъв за по-обстойно поддържане.

Най-главното е да не съдържа ацетон. Защото той изключително силно изсушава и изтънява нокътя. Избирайте качествени средства, обогатени с витамин Е, провитамини В5, екстракт от лайка или алое, които не само меко и бързо свалят лака, но и едновременно с това възстановяват повърхността на нокътя.
Източник: kozmetikata.com


Тагове:   нокти,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: adyto
Категория: Забавление
Прочетен: 57536
Постинги: 33
Коментари: 5
Гласове: 19
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930