Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2010 14:58 - Красиви и здрави нокти
Автор: adyto Категория: Забавление   
Прочетен: 707 Коментари: 0 Гласове:
0



imageВсяка жена е във възтогр когато нейните нокти са здрави и красиви. Проблемът чупливост на ноктите е доста разпространено явление. Причината се състои в  изсушаването на ноктите под действието на миещите средства, честото им пребиваване във влажна среда или недостиг на витамини.
Ето няколко начина да поддържате ноктите здрави
1.
Налейте в чаша растително масло, смесете с няколко капки лимонов сок. И всяка вечер, преди сън, подръжте пръстите си в него. За да подейства средството още по-ефективно, не бива да го отмивате, а когато извадите ръцете от ваната, да сложите памучни ръкавици и да останете с тях цяла нощ.

2.
Да се възстанови разделянето на ноктите е възможно само с лимон. Разрежете лимона на половина. Във всяка от двете части "натъпчете" пръсти и задръжте така поне пет минути. После всяка половина увийте и приберете в хладилника. Те ще ви стигнат за от 5 до 7 процедури. В кората на лимона се съдържа витамин С, изключително полезен не само за ноктите, но и за тънките кожички около тях.

3.
Цялостното полезно въздействие на ноктите оказва масажът с кора от лимон. Направете леки и бавни движения с кората по ноктите отгоре-надолу, а после трябва да се втриете малко овлажняващ крем. Обстойният масаж подобрява циркулацията на кръв, усилва кръвоснабдяването в основата на ноктите. Излишъкът от крем свалете със салфетка.

4.
Най-достъпният и наистина ефективен начин за укрепване на ноктите са солените бани. Една супена лъжица сол се разтваря в чаша гореща вода и в нея се задържат краищата на ноктите. След това втрийте в кожата около ноктите растително масло или маслен витаминозен разтвор.

5.
Може да поглезите ноктите и кожата на ръцете с подхранващото маслиново масло. То не е евтино, но за това пък е много полезно. В него се има много витамини, освен това  притежава свойството на проводник за полезните за ноктите вещества, които се съдържат в състава му.  Веднъж-два пъти в седмицата нанесете зехтин, сложете ръкавици и оставете през нощта.
image
6.
Желатинът укрепва ноктите и значително стимулира растежа им. Добавят го в храната. Може да се приема и медицински желатин по 5 гр. дневно.

7.
Укрепването на отслабена тъкан можете да постигнете с правилно хранене – основното е да обогатите менюто с калций. Добавете повече бадеми, смокини, дати, млечни продукти (мляко, кисело мляко, извара), както и храни, съдържащи растителни масла. Портокалов сок, сок от моркови и цвекло също помагат да се възстанови равновесието в организма.

8.
Още един прекрасен начин може да се взаимства от индийците – масаж на ръцете с костилка от авокадо. Прекарайте костилката по дланите, по външната страна на ръцете и особено в основата на ноктите. Ако по нея има останали парченца от сърцевината на плода, това даже е още по-добре, защото авокадото съдържа много витамини и прекрасно подхранва кожата.

9.
Полезни са вани от картофено нишесте. Когато варите картофи, не изливайте водата. Когато свършите всички домашни задачи, просто потопете в нея ръце те си за 5-10 минути. А после намажете с крем.

10.
Ако искате цялостно да увеличите употребата на калций, то може да използвате калций с животински произход (той най-добре се усвоява от организма) в чист вид. Затова измийте и подсушете яйчена черупка. Натрошете я и я поставете в печката за 10 минути. След това смелете на прах и я поставете в буркан с плътно затваряща се капачка. Прахът се съхранява на тъмно и прохладно място. В продължение на две седмици се приема по една чаена лъжичка. 
  Източник: kozmetikata.com


Тагове:   нокти,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: adyto
Категория: Забавление
Прочетен: 57134
Постинги: 33
Коментари: 5
Гласове: 19
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031