Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2010 13:59 - Пищовът - четене, труд и изобретателност
Автор: adyto Категория: Забавление   
Прочетен: 847 Коментари: 0 Гласове:
0



Учениците залягат над учебниците често пъти с особена цел - да се оформи най-добрият "пищов" така, че да не те хванат. Скрит под чина, в джобчето или в деколтето, "пищовът" служи вярно при контролни, класни, матури, кандидатстудентски изпити. Не само това са местата, където той "гърми". Нови технологии и моди разширяват приложението му и той може да се ползва до гроб. Както казва народът, "Добър пищов в нужда се познава".

Изпробван от всички, "пищовът" е разработен и до най-малкия детайл, във всевъзможни варианти според типа учители, които дебнат малките агънца като вълци, готови да нападнат при всеки удобен случай и да забият зъби в крехките вратленца. Както знаете от опит, има безброй много разработени "пищови". Но го има и моментът, в който традиционните методи за преписване са повече от недостатъчни. Тогава у ученика се задейства безпогрешният инстинкт за самосъхранение, допълнен от креативно мислене. При комбиниране се получават изненадващо оригинални идеи. Ето няколко от най-новите начини за преписване, които биха помогнали и на ученици, и на учители.

---

Първо място в класацията държат всеобичаните GSM-и. Не е трудно да се сетите защо: лесно се пренасят и са неизменна част от ежедневието в училище с положителния отговор на въпроса "Госпожо, можем ли да ползваме калкулатор?". "Можете!" Употребата му е приятно лесна при изпити, изискващи сметки и цифри, като математика, физика, история, финанси и др. Вкъщи правите 3-4 снимки на формули и схеми, а по време на истинското изпитание можете да се справите и за 6+ с 2-3 натискания на клавиатурата на телефона. По-скъпите марки дават широки възможности за гласови услуги, за което помагат и големите обеци в съчетание с дълги коси - в тях лесно се крият слушалки. Телефонът обаче лесно се открива, а някои "зверове" направо си позволяват да събират тези комуникационни средства по време на контролни и класни.

Методът на Coca-Cola е по-творчески за употреба и направа на "пищов". При него може и да научите нещо, докато го приготвяте. Внимателно отлепвате етикета от бутилката и го сканирате, а след това на мястото на съдържанието на бутилката пишете словата, "прошепнати от Бога". След това остава само да се принтира на цветен принтер, да си го върнете на място и сте готови - на изпита никой няма да се усъмни. Същото може да се постигне и с обвивка от шоколад, вафли или дъвки. Бира рядко се ползва, но в някои училища с по-свободен режим и тя може да влезе в употреба.

По-традиционен е пищовът с цигарите. Първо трябва да извадите тютюна от цигарата, а на негово място пъхате предварително подготвени и оформени "пищови" от най-познат вид - хармоника или руло. На върха на филтъра се пише номерът на въпроса от изпитния конспект. Кутията с цигари се оставя на чина и след като разберете заданието, тактично вадите точно цигарата, която ви трябва. Предимството е, че не трябва да ровите по джобове, за да извадите листа, който не ви трябва. Ако ви попитат защо цигарите са на чина, отговаряте простичко: "Няма къде другаде - джобовете ми са пълни, а като имам цигара в устата, по-лесно се концентрирам." Този "пищов" обаче може да се ползва до следващата година, когато още по-строго ще забранят пушенето в училище.

Татусите, освен и модерни, могат да бъдат и вратичката към светлината, щом ножът опре о кокала на кандидат-студенти. Той представлява татуировка на крака, гърдите или ръката - китайски йероглифи, змия, тигър и т.н. Те могат лесно да се напълнят с формули, дати и определения. Рядко някой квестор или преподавател ще се усъмни, че татуировката е нещо повече от това, което вижда. Има и недостатъци: трудно е да си сигурен какво точно ще се падне на изпита, а ако не познаеш - изгаряш. Освен това премахването на "пищова" е неприятно и скъпо изживяване, макар че, ако татусът е постоянен, може някой ден да го ползвате, станете ли учител по любимия предмет.

Разбира се, при преписването не е важен само "пищовът", но и поведението на преписващия. Не трябва да се втренчвате в пищова или пък да дебнете преподавателя. Ако все пак ви хванат, направете мил детски поглед, изпълнен с разкаяние - може да ви се размине. И запомнете - поражение не съществува, докато човек не се признае за победен.

 Източник: Сега
автор: Аглая Димитрова




Тагове:   труд,   реч,   български език,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: adyto
Категория: Забавление
Прочетен: 57519
Постинги: 33
Коментари: 5
Гласове: 19
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930